Számos őszi koncert az A38-on

Indul az Újbuda Jazz Fesztivál

A Random Trip koncertjével indul kedd este a 10. Újbuda Jazz Fesztivál az A38 Hajón, amelynek őszi programját kedden mutatták be.

2014.09.02 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

asárnapig az A38-on és a MU Színházban fellép többek között a Susana Santos Silva és Torbjörn Zetterberg duó, a Grencsó Kollektíva Lewis Jordannel és Barabás Lőrinccel, Joelle Léandre, az Orange The Juice, a 1/2 Orchestra; a Benkő Róbert & Geröly Tamás & Grencsó István Trió pedig Johannes Bauerrel együtt koncertezik.

Szombaton tartják a Millenáris Parkban a Közmédia napját, melyen az A38 is részt vesz.

Az ősz során az A38 számos lemezbemutatónak ad helyet, új albumáról játszik például a Swans, a Caribou, a Deathstars és a Rotfront, és először látogat majd Budapestre a St. Vincent - mondták el az A38 munkatársai, Vasák Benedek és Kozlov Sándor a koncerthelyszín keddi programismertető sajtótájékoztatóján.

Mint hozzátették, a Petőfi-híd tövében horgonyzó hajón zenél novemberben mások mellett az Airbourne, Stereo MCS, a Triggerfinger és a skandináv popzene legfrissebb és legüdébb jelenségeként számon tartott, dán Mö is.

Az A38 a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválban is részt vesz, fellépőik közül Kozlov Sándor a Benjamin Clemetine-t emelte ki: brit dalszerző-előadó az év elején robbant be egy hollandiai fesztiválon, de már most mindenki a jövő sztárjaként emlegeti - jegyezte meg.

Vasák Benedek emlékeztetett: az év elején megújult a hajótest, korszerűsítették a hangrendszert, és a kiállítóteret is alkalmassá tették koncertek befogadására, így a Kortársak az A38-on sorozat különleges, egyedi produkcióinak adhat otthont.

Elmélyült az együttműködés a közmédiával is: az A38 évi 260 zenei riportfilmet mutat be az m2-n, míg az MR2 Petőfi Rádió évi 52 koncertet közvetít a hajóról - számoltak be az A38 munkatársai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.