A Holnap Kiadó sétája

Sétálja le Hauszmann Alajos budapesti munkásságát!

Hauszmann Alajos építész jelentős alkotásaival ismerkedhetnek meg a Holnap Kiadó szeptember 2-i várostörténeti sétájának résztvevői.

2014.08.31 04:30MTI
Forrás: Wikipedia

A csaknem kétórás program a Műegyetem épületének bemutatásával és bejárásával kezdődik, majd a pesti belvárosban folytatódik. A túravezetők mesélnek majd a New York-palotáról, a belvárosi bérházakról és a 19. század utolsó negyedének építészetéről is.

A program szeptember 2-án, 16 órakor a budapesti Szent Gellért térről, a Cseh Tamás-szobor elől indul.

Az építészet mesterei című sétasorozatban mások mellett Steindl Imre, Lechner Ödön, Pollack Mihály és Feszl Frigyes munkásságával is mélyebben megismerkedhettek már az érdeklődők.

A séta teljes útvonala, valamint bővebb információ a www.facebook.com/azepiteszetmesterei oldalon érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.