Aranyláz egy angliai strandon

Aranyrudak a homokban - Angliában

Aranyláz tört ki az angliai Kent egyik strandján, ahol aranyrudakat rejtettek a homokba egy művészeti fesztivál részeként.

2014.08.28 21:13MTI
freedigitalphotos.net/Boykung

Michael Sailstorfer német művész 10 ezer font (négymillió forint) értékben 30 darab 24 karátos aranyrudat ásott el a folkstone-i külső kikötő strandján, amelyet mintegy 150 "aranyásó" lepett el az apály csütörtök délutáni beállta után.

Az aranyrudakat a megtalálók megtarthatják, és nem tartoznak semmiféle elszámolási kötelezettséggel, így sosem tudjuk meg, hogy meglettek-e a rudak - mondta a BBC-nek Lewis Biggs, a Folkstone-i Triennále kurátora.

A Folkestone Digs nevű performansz a háromévente megrendezett, idén augusztus 30-tól november 2-ig tartó művészeti fesztivál felvezető eseménye. A szervezők csak azt várják el a szerencsés kincskeresőktől, hogy maguk is "műalkotásokat" készítsenek homokvárak építésével.

Az aranyásók dolgát megnehezítendő számos fémdarabot (csavaralátétet) is a folsktone-i strand homokjába temette, hogy megzavarják az esetleges fémdetektorokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.