Programajánló

A hétvégén a Lánchíd utca átadásával nyitja meg kapuit a Várkert Bazár

Hat kiállítás, parknyitó művészeti promenád valamint a Nemzeti Táncszínház szervezésében táncelőadások várják augusztus utolsó hétvégéjén a látogatókat a Várkert Bazárban. A programokra a belépés díjtalan.

2014.08.28 12:21ma.hu

A Várkert Bazár teljes egészében megnyitja kapuit a látogatók előtt augusztus 29-én 14.00 órakor, amikor Tarlós István főpolgármester, Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester, L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára valamint Rogán Antal frakcióvezető átadják a felújított Lánchíd utcát. A szalagátvágást követően a megújult Lánchíd utcán keresztül ismét látogathatóvá válik az Ybl Miklós tervezte Várkert Bazár épületegyüttese, valamint a déli paloták és az Öntőház udvar között elkészült a több mint ötezer négyzetméteres neoreneszánsz kert, illetve a Várhegy gyomrába, a kert alá épített multifunkcionális rendezvénytér.

Fotó: Miniszterelnökség

Augusztus utolsó hétvégéjén színes, komoly- és könnyűzenei illetve gyermekprogrammal, valamint hat kiállítással várja az érdeklődőket a Várkert Bazár.

Fotó: Miniszterelnökség

A Testőr Palotában (Északi Palota) Kárpáti Tamás gyűjteménye a Világörökség – magyar örökség: Hungarikonok kiállítás több mint száz hírességhez kötődő relikviát mutat be kortársművészeti alkotásokba ágyazva. Olyan kivételes ritkaságok láthatók majd, mint Barcsay Jenő ecsete, Overdose patkója, Kodály Zoltán metronómja vagy a Karinthyak írógépe.

Az Ybl Bicentenárium – Építészet Éve alkalmából meghirdetett rajz- és fotópályázat ünnepélyes eredményhirdetése, díjátadása és a kapcsolódó kiállítás megnyitó ünnepsége szintén a program része Várkert Bazárban. A gyerekek alkotásaiból összeállított tárlatot az úgynevezett rámpamű alatti térben, a várat egykor megtámasztó boltívek között láthatja majd a közönség.

A Déli Palotákban az áprilisban megnyílt három kiállítás az „A modern reneszánsz derült idomai” – Válogatás Ybl műveiből és a Várkert Bazár építkezésének története, az „Ostromok és hétköznapok” – A Várkert Bazár területének története a régészeti kutatások tükrében, és az „Egy építkezés képei” – A Várkert Bazár felújítása fotókon továbbra is megtekinthető lesz.

Fotó: Miniszterelnökség

A hegybe vájt multifunkciós terem nagyobbik részében a Nemzeti Táncszínház négy ingyenes előadása várja az érdeklődőket augusztus 30-án és 31-én, míg a terem másik részében a monumentális Budapest Modell lesz körbejárható.

A kiállítások a hétvégén ingyenesen tekinthetők meg, ahogy augusztus 29. és 31. között valamennyi programon való részvétel is díjtalan.

További információk: www.varkertbazar.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.