Programajánló

A kíváncsiság kora lesz a Szabadesés kísérőfilmje a mozikban

Tóth Luca A kíváncsiság kora című animációs rövidfilmje lesz a Pálfi György rendezte Szabadesés kísérőfilmje a mozikban.

2014.08.27 18:25MTI

Pálfi György Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon júliusban elnyerte a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját és az Europa Cinemas Label díját is.

A szeptemberben mozikba kerülő film alkotói, a KMH Film és a moziforgalmazó Vertigo Média a Szabadesés kísérőfilmjének kiválasztására augusztus elején hirdetett pályázatot. A megmérettetésre mintegy ötszáz alkotás érkezett. A zsűri teljes egyetértésben találta a legjobbnak Tóth Luca animációját - közölte a Vertigo Média hétfőn az MTI-vel.

Tóth Luca 2011-ben szerzett BA diplomát (Bachelor of Arts) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ahol animációs filmkészítést tanult. MA diplomáját (Master of Arts) tavaly vette kézhez a londoni Royal College of Art mesterszakán. Diplomafilmje, A kíváncsiság kora (The Age of Curious) idén a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján Annecy-ban részesült különdíjban. Azóta több mint harminc további fesztiválon vett részt, különdíjat kapott a stuttgarti Internationales Trickfilm Fesztiválon, valamint megnyerte a brit Tenderpixel 2013-at.

A Szabadesés kísérőfilmjeként a mozikban, szeptember 25-től láthatja A kíváncsiság korát a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.