Kockapóker a fáraókkal

Egyiptomi "játékbarlangot" nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

A fesztiválozók kipróbálhatják, milyen társasjátékokat játszottak az ókori egyiptomiak több mint ötezer évvel ezelőtt.

2014.08.26 01:30ma.hu
Fotó: Facebook/Móra Ferenc Múzeum

A szenet, a mehen és az egyiptomi kockapóker mellett a már megszokott módon egyiptomi fotózkodásra is.

Az istenek kegyeltjeivé válhatnak azok a fesztiválozók, akik megnyerik az egyiptomi játékokat a Móra-múzeum faházánál a SZIN-en: az ókori egyiptomiak szerint ugyanis mindazokat, akik a táblajátékokban nyertek, a jó istenek vették pártfogásukba.

A több mint ötezer éves játékokkal bárki játszhat a Szegedi Ifjúsági Napokon, emellett kipróbálható az egyiptomi kockapóker és kártyajáték, valamint a résztvevők egyiptomi nőként vagy férfiként is fotózkodhatnak.

A Móra-múzeum idén is kedvezménnyel várja a fesztiválozókat: érvényes SZIN karszalaggal kedvezményes áron látogatható A fáraók Egyiptoma című kiállítás. A Móra Ferenc Múzeumba 700, a Fekete házba 500, a Kass Galériába pedig 300 forintért léphetnek be a "SZIN-ezők" a fesztivál ideje alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.