Nem várt eredmény

Hetvenezernél is többen voltak a Strand Fesztiválon

"A legfontosabb eredmény az, hogy a Strand második évében egy új és igazán sikeres fesztivál született".

2014.08.25 02:30MTI
freedigitalphotos.net/photostock

A vártnál több, 72 ezer vendége volt a vasárnap hajnalban véget ért négynapos STRAND - Nagyon Zene Fesztiválnak - közölték a szervezők az MTI-vel. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös eseményét Zamárdi szabadstrandján rendezték meg.

A fesztivált a heves esőzések sem tudták megzavarni: egyetlen koncert vagy program sem maradt el. "A legfontosabb eredmény az, hogy a Strand második évében egy új és igazán sikeres fesztivál született" - fogalmazott Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik főszervezője.

Hozzáfűzte, hogy a rendezvény a Balaton Régió egyik legnagyobb vonzerejű turisztikai eseménye is egyben. A zamárdi strandon világsztárok sora mellett számos hazai előadó szórakoztatta a közönséget. A 23 éves John Newman szombat esti koncertjét a szakadó eső ellenére közel húszezren táncolták végig.

A Petőfi Rádió négy napon át a helyszínről közvetítette adását, így a távolmaradók is részesültek a fesztivál élményeiből. A "Nekem a Balaton..." kezdeményezés nyomán kortárs festőművészek segítségével a fesztiválozók által készített több mint száz művet a Strand honlapján mutatják majd be.

A Strand Fesztivált a Nagyon Balaton sorozat keretében szervezték meg. A sorozat programjai októberig zajlanak a Balaton Régióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.