Bogyó és Babóca 3.- Játszótársak

Bogyó és Babóca új történetei augusztus végétől a mozikban

A jól ismert szereplők mellett új karakterekkel, köztük a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csigalánnyal, a kürtős kalácsot árusító Bodobáccsal és a Hörcsöggel ismerkedhetnek meg a gyerekek a harmadik sorozatban.

2014.08.19 17:55MTI
Forrás: Wikipedia

A kisgyerekeknek szóló animációs sorozat Bartos Erika könyvei alapján, Krizsanics Antonin és M. Tóth Géza rendezésében, az Alma-együttes zenéjével készült. Az előző két szériához hasonlóan a harmadikban is tizenhárom ötperces epizódban (Napraforgók, Kavicsok, Pihe síel, Bábszínház, Roller, Gömbi tornya, A gomba kalapja, Focimeccs, Hímestojások, Rossz álom, Gombócok, Csillagház, Társasjáték címmel) elevenednek meg a két címszereplő és barátainak kalandjai.

Bartos Erika, a könyv szerzője a sorozatról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón felidézte, hogy ötéves volt már a széria, és 12 kötet számlált, amikor a KEDD Animációs Stúdió felkereste őt azzal, hogy történeteiből rajzfilmet készítsen.

A szerzőt két nagy dilemma foglalkoztatta a rajzfilm elkészítése előtt, egyrészt, hogy miként tudja visszaadni a film digitális képi világa a szabadkézi rajz báját, másrészt, hogy hozzátud-e tenni valami pluszt a történetekhez.

"Annak ellenére, hogy a film digitálisan készült, olyan sok lágy és szelíd művészi részt adott hozzá ehhez a világhoz, amitől a képkockák éppen olyan szívhez szólóak lettek a gyermekek számára, mint a könyvek."

Mint elmondta, Pogány Judittal nagy öröm volt együtt dolgozni, hiszen nagy szakmai tudással, felkészültséggel és rutinnal vette a feladatot. A színésznek nem volt könnyű dolga, hiszen sok karakter hangját kellett kitalálnia és életre keltenie.

Az Alma Együttes pedig - a rendező kérésére - a harmadik szériába saját anyagából is becsempészett néhány számot - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Pagony Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetek tízedik évfordulója alkalmából az idei könyvhétre adtak ki két foglalkoztató könyvet, amelyekbe belerajzolta "az elmúlt tíz év minden örömét". Mint mondta, ez igazi jutalomjáték volt számára. A szerző hozzátette, hogy szerepel bennük az összes eddigi figura és helyszín, valamint egy tömör összefoglaló a sorozat eddigi tíz évéből.

Krizsanics Antonin rendező arról beszélt, hogy a rajzfilmsorozat évadról évadra kiforrottabbá válik, és úgy véli, a harmadik széria az eddigi legjobb a sztorik, az új szereplők és az új szituációk tekintetében. "A 39 elkészített epizód után a rajzfilm beállt a saját pályájára" - mondta.

Hangsúlyozta: a sorozat nemcsak a magyar közönség, hanem a külföldön élő magyarok körében is nagy népszerűségnek örvend a YouTube videomegosztó portálnak köszönhetően, amelyen keresztül több millión látják havonta.

A sorozat televíziós nézettsége magyarországi viszonylatban vezetőnek számít, 2010-ben és a rákövetkező évben a mozikban is a legnézettebb filmek között volt. Mint elmondta, az új részeket mintegy 40 magyar filmszínházban láthatja a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.