Nem elírás

Ki Mit Tube tehetségkutató: töltsd fel a Tecsőre!

Nem filmesek, hanem előadók jelentkezését várják hétfőtől a YouTube videómegosztó portálon szervezett első tehetségkutatóra, a Ki Mit Tube elnevezésű versenyre, amely szeptember 21-én élőben közvetített fináléval ér véget.

2014.08.18 18:17MTI
A zsűri (fotó: Facebook/KiMitTube)

Első alkalommal rendeznek Magyarországon internetes közösségi médiára alapuló tehetségkutató versenyt. A jelentkezőknek nem kell mást tenniük, mint feltölteniük egy maximum ötperces videót, amelyben maguk is szerepelnek, valamint egy bemutatkozó kisfilmet a verseny kimitube.hu oldalára - mondta el Hajós András zenész, műsorvezető a hétfői budapesti sajtótájékoztatón, hozzátéve: a megmérettetésre bárki jelentkezhet műfaji kötöttségek nélkül.

Csütörtöktől a tizenegy tagú - újságírókból, zenészekből, énekesekből és színészekből álló - zsűri folyamatosan figyeli és kommentálja a pályaműveket. A közönségtől a legtöbb szavazatot begyűjtő, első 15 produkció közül a zsűri választ ki ötöt, amelyeknek alkotói további feladatot kapnak. Ezeket a szeptember 21-i élőben közvetített fináléban a Ki Mit Tube oldalán láthatja a közönség, amely ezután szavazhat az általa legjobbnak ítélt produkcióra. A győztes többek közt egy gépjárművet és egymillió forintot nyerhet, valamint ellátogathat a Google londoni központjába.

"Fontos, hogy nem filmeseket keresünk, hanem előadókat, ezért is kell látszódniuk a produkcióban. De ezen túl bármilyen képi elem és poén megengedett" - hangsúlyozta Hajós András.

Mint elmondta, a Google Magyarország szakmai támogatásával megvalósuló tehetségkutató nem a hagyományos közegben keresi a tehetségeket, hanem online eszközökkel a közösségi médiában.

Bíró Pál, a Youtube magyarországi menedzsere arról beszélt, hogy az internetes videómegosztó portálnak ma már havonta egymilliárd egyedi látogatója van, percenként pedig száz órányi videóanyagot töltenek fel rá.

Flour Tomi, az egyik zsűritag felhívása:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.