Sziget

Fesztiválozókkal játszott szimultánt az olimpiai ezüstérmes sakkcsapat tagja

Hat táblán játszott szimultánt fesztiválozókkal a norvégiai Tromsöben rendezett sakkolimpián ezüstérmes magyar sakkválogatott egyik tagja, Almási Zoltán vasárnap este a Sziget fesztiválon, a Logikai játékok sátránál.

2014.08.17 20:33MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A fesztivál nagyszínpadának közelében álló kis fehér sátorban - a mindenhonnan áradó zene és hangzavar közepette - különböző nemzetiségű fesztiválozókkal játszott a nyolcszoros olimpikon, kétszeres olimpiai ezüstérmes, nyolcszoros magyar bajnok sakknagymester.

Almási Zoltán a helyszínen az MTI-nek elmondta, hogy a tromsöi sakkolimpián megszerzett érmük szakmailag az eddigi legértékesebb, ez volt az eddigi legnehezebb verseny.

Arra is kitért, hogy az utóbbi olimpiák bonyolult számítási rendszere nem az olyan csapatoknak kedvez, akik végig elől játszanak - mint ezúttal a magyarok is -, azok is a befutók között lehetnek, akik nem szerepeltek az élbolyban. Még így is sikerült ezt a nagyon szép érmet begyűjteniük - jelentette ki.

A sakknagymester elmondta, hogy a Sziget fesztivál kikapcsolódás számukra, az este során meglátogatják a fesztivál több helyszínét is. Almási Zoltán mellett a logikai sátornál ott volt az olimpia delegáció vezetője, Font Gusztáv is.

A Lékó Péter, Balogh Csaba, Almási Zoltán, Rapport Richárd, Polgár Judit összeállítású magyar sakkcsapat péntek este érkezett Budapestre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.