Sziget

A kreativitásé volt a főszerep a Sziget művészeti zónáiban

Betonöntés, táskakészítés, stencilezés vagy gladiátorharc - idén is számos kreatív és szórakoztató tevékenység közül választhattak a Sziget fesztivál Artzone és Múzeumi Sziget elnevezésű helyszíneire látogatók.

A kultúra Szigete képgaléria

2014.08.17 19:10MTI
A galériához KATT a képre!

A Sziget régi hagyományokra visszatekintő múzeumi negyedébe ezúttal is csaknem másfél tucatnyi intézmény települt ki sátrakkal. A Közlekedési Múzeum idén a kerékpározás tematikája mentén készült programokkal: a látogatók apró "biciklivédő szentet", bokapántot vagy papírbiciklit készíthettek, esetleg kalandos feladatokat teljesítve csuklópántot nyerhettek.

Avantgardrób címmel hívott alkotásra a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közös sátra, ahol többek között festők virágait - így Monet vízililiomait vagy Szinyei Merse pipacsait - lehetett megvarrni, de a vállalkozó kedvűek készíthettek Moulin Rouge ruhadarabokat vagy művészi kollázsokat is.

A kArton Karikatúra- és Képregény Múzeum sátrában mindenki megrajzolhatta, és ha kedve volt, ki is állíthatta saját képregényét, de kreatív teret vitt a Szigetre az Iparművészeti Múzeum is.

A Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház vagy a Petőfi Irodalmi Múzeum standjára látogatók egyaránt stencilekkel dobhatták fel táskájukat és pólójukat, a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum sátrában régi pénzügyőr egyenruhákat lehetett felpróbálni, az Aquincumi Múzeum pedig gladiátor felszerelésekkel települt ki.

A Sziget másik végében állította fel hatalmas, több mint harminc méter átmérőjű installációját a Magyar Nemzeti Múzeum, amely rendhagyó időutazásra hívta a betérőket.

Az interaktív sátorban vitrinek, képernyők és kivetítők idézték fel Magyarország történelmi nagyságait és eseményeit, a középső interaktív hengerben pedig hangemlékek és UV-pecsételés várták a közönséget. A művészeti vásárt ötvözte a kreatív alkotótáborral az Artzone, amely a képző- és iparművészet szinte minden ágába betekintést nyújtott.

A Visart Francia Művészeti Akadémia standjánál plakátfigurává válhattak, a Városligeti-tavon látható Art Moments művészeti munkatársainak segítségével a magyar kortárs képzőművészet alkotásaiból kaphattak ízelítőt, a Medence Csoporttal régi Sziget-molinókból készíthettek táskát, a Beton Workshoppal pedig ékszereket önthettek maguknak betonból a fesztiválozók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.