Sajtófotó kiállítás

Az MTI legjobb képei Kolozsváron

Az MTI sajtófotó kiállítását nyitották meg a Kolozsvári Magyar Napok keretében a város főterén álló Szépművészeti Múzeumban vasárnap.

2014.08.18 05:30MTI
MTI/Bíró István

A kiállítás Balázs Attila, Beliczay László, Illyés Tibor és Mohai Balázs fotóiból nyújt ízelítőt a Kolozsvári közönségnek. Calin Stegeran, a múzeum igazgatója megnyitóbeszédében elmondta - amint az MTI fotói is jelzik - a sajtófotó átlépte a dokumentációs eszköz szerepét, művészi értékkel is bír.

MTI/Bíró István

Galambos István, az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese elmondta, a képek az MTI Nonprofit Zrt. és az MTVA együttműködésével születtek és kerültek a sajtófotó piacra. A sajtófotók sajátosságaként említette, hogy ezeket utólagos számítógépes szépítés nélkül adják ki.

MTI/Bíró István

Az MTVA vezérigazgató-helyettese fontosnak találta saját értékeink megismerését. Úgy vélte, nemcsak az erdélyi értékek magyarországi megismertetése, hanem a magyarországiak erdélyi megismertetése is fontos.

Gazsó L. Ferenc, az MTI vezérigazgatója elmondta, a fiatal kiállítók munkáit megannyi sajtófotóversenyen díjazták, munkáikat a világ nagy fotóügynökségei is átvették. A vezérigazgató egy-egy képsorozat elkészítésének a körülményeit is megemlítette.

MTI/Bíró István

A magyarországi közmédia nemcsak az MTI sajtófotó-kiállításával vesz részt a Kolozsvári Magyar Napokon. Az MR Szimfonik Live első alkalommal áll Magyarország határain túli közönség elé. Kolozsváron Péterfy Bori és a Love Band, a Heaven Street Seven és más csapatok slágerei hangzanak el nagyzenekari kísérettel. Az MR Szimfonikusok Vásáry Tamás vezényletével komolyzenei koncertet is tartanak a magyar napok keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.