Balatonfüred

Nagy érdeklődés kísérte a Pintér Aukciósház árverését

A műalkotásokra közel 100 ember licitált, a helyszínen az érdeklődők száma meghaladta a háromszázat.

2014.08.17 21:30MTI

Nagy érdeklődés kísérte a Pintér Aukciósház árverését szombaton, amelyet negyedik alkalommal rendeztek meg Balatonfüreden.

Pintér Péter, az aukciósház vezetője az MTI-nek elmondta, az árverésre bocsátott műtárgyak között voltak festmények, szobrok, ezüst tárgyak, porcelánok, melyek klasszikus-, 20. századi modern- és kortárs művészek alkotásai. A műalkotásokra közel 100 ember licitált, a helyszínen az érdeklődők száma meghaladta a háromszázat.

Az aukción Klie Zoltán 20. századi festő két alkotása is rendkívül magas áron kelt el. A kert című műve 3 millió forintért, az Aktok a vízparton című festménye 3 millió 400 ezer forintért talált gazdára. Mindkettő a kikiáltási ár több mint duplájáért kelt el. Pintér Péter hozzátette: érdemes még kiemelni Egry József Napfényes délután című képét, mely 3 millió 200 ezer forintért kelt el, és említésre méltó Edouard Ender Esti mulatozás, 2 millió 200 ezer forintért megvásárolt alkotása.

A kortárs alkotók munkái mellett szerepelt néhány igazi klasszikustól származó festmény, például Barcsay Jenő és Márffy Ödön alkotásai - mondta Pintér Péter. A szobrok között Vedres Márk nagyméretű férfi aktja és Moiret Ödön, Az élet értelme című munkája számított kuriózumnak.

Bár a műkereskedelemben 2008 óta érzékelhető válság még nem ért véget, de a kereslet egyre élénkül, és örömteli az is, hogy a hazai galériákban és aukciókon egyre nagyobb számban jelennek meg a magyar festészet minőségi darabjai - jelentette ki az aukciósház vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.