Az 50 ezredik vendéget köszöntötték nemrég

Látogatórekordot döntött A fáraók Egyiptoma

A szegedi Móra-múzeum történetének legsikeresebb tárlata A fáraók Egyiptoma kiállítás, amelyen pénteken az ötvenezredik látogatót köszöntötték.

2014.08.15 13:59MTI
freedigitalphotos.net/Arvind Balaraman

Medgyesi Konstantin sajtóreferens elmondta, hogy a 2012-es Munkácsy-kiállítás volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum eddigi leglátogatottabb időszaki tárlata, melyet több mint 49 ezren tekintettek meg.

A közgyűjtemény három helyszínen látható egyiptomi kiállításával néhány hónap alatt sikerült ezt túlszárnyalni, pénteken egy unokáival érkező szegedi nagymama személyében az ötvenezredik vendéget köszöntötték. A fáraók Egyiptoma című kiállítás áprilisban nyitotta meg kapuit: ekkortól látható a Kass Galéria egyiptomi sírkamrája.

A nagyszabású tárlat második helyszíne, a Fekete ház májusban csatlakozott a balzsamozás termével, a harmadik helyszín, a Móra-múzeum főépülete pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit.

Mindhárom helyszínen folyamatos az érdeklődés: a látogatókat csütörtökönként hosszabbított nyitva tartással, csütörtökön és szombaton pedig ingyenes tárlatvezetésekkel várják.

A muzeológus közölte, a becslések szerint a látogatók 20-30 százaléka külföldi, a legnagyobb részük vajdasági magyar, illetve szerb. Tudatosan igyekeztek megszólítani a szomszédos ország lakóit, a röszkei határátkelőhelyen például egy óriás hirdetés hívja föl a tárlatra az utazók figyelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.