Szeptember 6.: "a nap, amire egész évben vártál"

Tizenötödszörre is jön az Offline Sport Games: világsztárok a színpadon!

Alig egy hónap és újra elérkezik "a nap, amelyre egész évben vártál!" Szeptember 6-án 15. alkalommal kerül megrendezésre az Offline Sport Games, ahol a hip-hop zene és az extrémsport találkozik.

2014.08.13 09:29ma.hu

Egynapos fesztivál a belváros szívében, amely idén már 15. alkalommal gyűjti össze a hip-hop és extrém sportok szerelmeseit. Az Offline Sport Games, azaz OSG célja a kezdetektől az volt, hogy közösséget teremtsen és teret adjon a különböző műfajok képviselőinek a találkozásra. Az első rendezvényen még alig 1500 fő vett részt, most pedig, mint ahogy már évek óta, ismét több tízezer látogatóra számítanak a szervezők.

Egy dolog azonban nem változott: a rendezvény, amire a fiatalok egész évben várnak, mindenki számára elérhető akar maradni. „1999-ben azt láttuk, hogy igény van egy ilyen típusú rendezvényre, ami kategóriájában a mai napig egyedülálló. Akkoriban két fellépő és egy gördeszkaverseny volt a fő attrakció, idén pedig 8 sportágban mérik össze tudásukat a több mint 20 országból érkező világklasszis versenyzők.

Mindig arra törekedtünk, hogy ez a fesztivál mindenki számára elérhető legyen, idén például a világ minden tájáról Ustreamen keresztül élőben is lehet majd követni az eseményeket. Ez a rendezvény azért is különleges, mert épp generációváltás van: akik anno, az első fesztiválokon ott voltak, most kisgyerekeiket hozzák el
” – mondta el a fesztivál főszervezője.

Fotó: Redlemon

A színpadon idén egy igazi világsztárral, a G-Unitból is ismert Lloyd Banksszel is találkozhatnak a rajongók, de természetesen olyan hazai kedvencek is mikrofont ragadnak, mint Deniz, DSP, a Belga, az Irie Maffia és a Hősök. Ez utóbbi, a Veszprémből indult formáció 2002 óta lép fel a fesztiválon.

Alig két éves zenekarként elhívtak minket az OSG-re 2002-ben, ami már akkor is az egyik legmenőbb dolognak számított. Akkor még az Europarkban volt a rendezvény. Kaptunk egy-egy gyrost, meg egy italkupont, és ez nekünk bőven elég volt, hiszen a hangulat az első perctől kezdve magával ragadott. Azóta már túl vagyunk néhány igazán emlékezetes pillanaton: a WestEnd tetején például annyian voltunk, hogy a szervezők megkértek, hogy ne ugráltassuk a közönséget, nehogy statikailag gond legyen. A Living Room-ban is emlékezetes after bulik voltak. Mindenesetre az biztos, hogy amíg lesz OSG, addig a Hősök is ott lesznek” – mesélte Eckü.

A zenészek és extrém sportolók mellett, szeptember 6-án a breaktánc, yoyo, street workout, freestyle foci és graffiti mesterei is birtokba veszik a Városligeti Műjégpályát. A 15. OSG ezúttal is arra törekszik, hogy mindenki számára elérhető legyen, így a szezonzáró fesztiválra szóló belépő ára még a diákok zsebpénzét sem apasztja meg észrevehetően.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.