Méltatás

Bajor Imrére emlékeznek

Bajor Imre derűs, mindig felkészült, nagy munkabírású művész volt - emlékezett a szerdán elhunyt művészre Horváth Ádám rendező, a Szomszédok című teleregény író-rendezője.

2014.08.06 17:37MTI
Kép: Facebook/Bajor Imre rajongói oldal - hivatalos

Bajor Imre Oli, a fodrász szerepét játszotta a sorozatban, itt hangzott el az általa kitalált köszönés, a "Csóközön", amely olyan nagy tetszést aratott, hogy országjáró önálló estjének is ezt a címet adta.

Horváth Ádám elmondása szerint minden napra, amikor együtt forgattak, szívesen emlékszik vissza. Felidézte, hogy Frajt Edit színésznő meghívására nézte meg a Hyppolit, a lakáj 200. előadását és ebben látta Bajor Imrét.

"Ekkor határoztam el, hogy erre a színészre muszáj kitalálni egy figurát. Így született meg Oli úr, aki a maga furcsaságával együtt nagyon népszerű lett" - fogalmazott a Kossuth-díjas rendező.

Mint mondta, Bajor Imre ezzel a szereppel lett igazán népszerű és ismert. "Ezért kaptam tőle egy kazettát, amire az van ráírva, hogy második szülőapámnak örök szeretettel és hálával". Véleménye szerint Bajor Imre a munkán kívül inkább visszahúzódó ember volt, ezért is élt szívesebben vidéken, de nagyon szerette a társaságot, ilyenkor mindig ragyogott és jókedvű volt.

Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője arról szólt, hogy sokat dolgozott együtt a Rádiókabaréban Bajor Imrével, aki nagyszerű komikus volt. "Több generáción áttekintve, hozzá hasonlót nehezen fognak találni" - hangsúlyozta.

Visszaemlékezett arra, hogy Bajor Imre mindig támogatta a fiatalabb pályatársakat, előadta írásaikat, segítette beilleszkedésüket. "A karrieremet kicsit neki is köszönhetem, szinte végigkísérte humorista pályafutásomat a kezdetektől" - fogalmazott Litkai Gergely. A Bajor Imre játszotta karakterek közül kiemelte Ede bácsit (Én, a Gyula meg a Tóth Ottó), Oli urat és a Falugyűlés tanárnőjét, amelyek "mind meghatározóak voltak" Bajor Imre pályafutásában.

Bajor Imrét szerdán 9 óra 45 perckor, életének 58. évében érte a halál. A művész régóta szenvedett daganatos megbetegedésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.