Csárdáskirálynő

Két estén át szólnak az operettek a Budavári Palotakoncerten

A második alkalommal megrendezett Budavári Palotakoncert péntek és szombat este neves fellépőkkel és népszerű operett-részletekkel várja vendégeit a Oroszlános udvarban.

2014.08.05 16:25MTI
Forrás: Wikipedia

A Budapesti Operettszínház idén is a kezdeményezés mellé állt, az esteken 15 szólista, 20 tagú balettkar és a teátrum 50 tagú szimfonikus zenekara lép fel Makláry László vezényletével, az operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor látványos rendezésében. A pirotechnikai elemekkel tarkított előadások műsorvezetője a Verebes Linda-Pindroch Csaba színészházaspár lesz - derül ki a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A közmédia által is rögzített műsorban olyan remekművek részletei lesznek láthatók-hallhatók, mint a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, a Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, a Leányvásár, a Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, a Viktória, A mosoly országa és a Cigányszerelem. Emellett olyan, mára talán elfeledett alkotók slágerei is hallhatók lesznek, mint Farkas Ferenc, és meglepetés-számok is várhatók. A két részes, hat tematikus blokkra bontott gálaműsor teljes átfedést nyújt az operett-irodalomról - írják.

A gálaesten fellép Bordás Barbara, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Kállay Bori, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Dancs Annamari, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Faragó András, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté és Gömöri András Máté.

A Vadász Dániel és Nacsa Olivér által 2013-ban alapított operettgála idén kiegészítő rendezvényekkel is várja az érdeklődőket. A szombaton délután tartandó operett-szimpózium kötetlen, zenés beszélgetésének vendége lesz a szentpétervári Zenés Komédia Színház igazgatója, Jurij Schwarzkopf, a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínház direktora, Razvan Ion Dinca, Glatz Attila, a Salute to Vienna amerikai és kanadai koncertsorozat ötletgazdája és tulajdonosa, valamint az operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor. A szimpóziumot zenés kvízjáték követi értékes nyereményekkel. A két programra a belépés ingyenes, a helyszín ezúttal is az Oroszlános udvar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.