Tüdőbetegség következtében

Elhunyt az egyik legismertebb ázsiai-amerikai színész

Elhunyt James Shigeta japán származású amerikai színész.

2014.07.31 04:30MTI
Forrás: Wikipedia

Shigeta 85 éves korában tüdőbetegség következtében halt meg még hétfőn, Los Angelesben - jelentette a színész fivérére hivatkozva a The New York Times című lap. Ügynöke, Jeffrey Leavitt azt mondta, Shigeta csendben, álmában hunyt el.

Shigeta japán gyökerekkel rendelkező családban született Hawaiin 1929-ben, és ő volt az egyik első ázsiai származású színész, aki sikereket ért el Hollywoodban. Először az 1959-ben bemutatott The Crimson Kimono című filmben szerepelt. Ismertté az 1960-as években vált tévésorozatokban és egészestés filmekben nyújtott alakításaival.

Tehetségét a legígéretesebb fiatal színésznek járó Golden Globe-díjjal jutalmazták 1960-ban. Az elismerést George Hamiltonnal, Troy Donahue-val és Barry Coe-val megosztva kapta.

1988-ban a Bruce Willis főszereplésével forgatott Drágán add az életed című filmben Joseph Tagaki igazgatót alakította, aki nem volt hajlandó átadni a terroristáknak a megtámadott felhőkarcoló biztonsági kódjait.

Shigeta szerepelt a Magnum című televíziós sorozatban, a Kelet könnye (1990), a Jakuza zsaru (1994), a Száguldás életre-halálra (1996) és a FiVér (2000) című filmekben. Utoljára a People I've Slept With című, 2009-es filmben szerepelt a kamerák előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.