Évforduló

Pályázat katonadalok előadására

Katonadalok előadására hirdetett pályázatot az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora amatőr népzenei együttesek számára.

2014.07.29 07:15MTI

Az összegzés szerint az első világháború kitörésének századik évfordulójára az NKE egész évben szakmai programokkal, rendezvényekkel emlékezik meg. Ennek részeként a Bartók Béla és Kodály Zoltán közös munkájaként megjelent, 1916 és 1918 között összegyűjtött 101 katonadalból a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetével együttműködésben az NKE kiválasztott 70, a háború inspirálta népdalt. Ezeket a Honvéd Együttes művészei játszották és énekelték fel, a dalok elérhetőek az intézmény honlapján.

A most meghirdetett pályázatra a gyűjteményben nem szereplő, az első világháború ihlette vagy arra utaló, katonai témájú népdalokkal, például keservesekkel, katonasiratókkal, csárdásokkal lehet jelentkezni. A pályázatnak tartalmaznia kell a dalok kottázott dallamát, szövegét, az egyéb adatokat (gyűjtés ideje, helye, gyűjtő neve) és a feljátszás költségeit.

A pályázat beadási határideje augusztus 25. A végső eredményhirdetés és a kibővített gyűjtemény bemutatása szeptember 30-án lesz. A legjobb pályaművek megjelennek az egyetem honlapján és pénzbeli díjazásban is részesülnek. A pályázat részletes kiírása megtalálható ezen az oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.