Új rekord Debrecenben

Soha ennyien nem látogattak még el a Campus Fesztiválra

Teljes mértékben bevált a felújított helyszín, a debreceni Nagyerdei Stadion környéke.

2014.07.27 19:21MTI
freedigitalphotos.net/pixomar

Megdőlt a tavalyi 60 ezres rekord, az idén már 70 ezren buliztak a debreceni Campus Fesztiválon - közölte a fesztivál igazgatója a vasárnapi zárás után az MTI-vel.

Miklósvölgyi Péter elmondta: teljes mértékben bevált a felújított helyszín, a debreceni Nagyerdei Stadion környéke. A fellépők és a fesztiválozók visszajelzései alapján is sikerült egy abszolút 21. századi fesztivált megrendezni - tette hozzá, megjegyezve: miután az időjárás is kedvező volt, a programok pedig nagy érdeklődés mellett zajlottak, megdőlt a tavalyi látogatói csúcs.

A Campus ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai fesztiválpaletta élvonalában, a korszerű és igényes infrastruktúra, a kulturált, páratlan környezet egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország egyik legkomfortosabb fesztiválja legyen - mondta az igazgató.

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciója után megújult környezet várta a látogatókat, a szervezők látványos komfortos körülmények között építették fel a hatalmas fesztiválvárost. Idén több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, nyolc kiemelt színpad, számos kisebb programhelyszín és mintegy 400 program volt a négy nap alatt.

A legnagyobb érdeklődés a 25 éves Tankcsapdát kísérte, de ezreket mozgatott meg a Punnany Massif, a Quimby, Majka, a Vad Fruttik és a svájci sztárfellépő, DJ Antoine is.

A zenei színpadok kínálata mellett először épült fel az "Egyetem tér", ahol a Debreceni Egyetem látványos programokkal, kísérletekkel mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Voltak a fesztiválon irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek a Nagyerdőben.

Vasárnap elkezdődött a takarítás, és a színpadok, sátrak bontása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen. A bontási munkálatok várhatóan egy hét múlva érnek véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.