Nyitónap

Művészetek völgye - Fórum a kreativitásról

Az összművészeti fesztivál szervezői idén ezer programmal készültek, amelyek többsége Kapolcson lesz, de számos kísérőrendezvénynek adnak helyet a szomszédos falvak is.

2014.07.25 23:30MTI
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kreatív ipar a minőség szinonimája - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Művészetek Völgye pénteki nyitónapján rendezett fórumon Kapolcson.

Az az ötlet, amely a kreatív iparban a felszínre tudja verekedni magát, olyan minőségű, hogy a világ bármely pontján el lehet adni. Ezért fontos, hogy a fiatalok számára olyan megnyilatkozási lehetőséget nyújtsunk, amelynek révén megmutathatják tehetségüket - emelte ki Navracsics Tibor.

"Büszkének kell lennünk arra, hogy a kreatív iparban dolgozók közül egyre többen tudják megmutatni magukat külföldön is" - tette hozzá, és rámutatott, hogy a beszélgetést szervező Design Terminál alkotóit is nemzetközileg számon tartják már.

A Design Terminál udvara a hazai start-up közösségeket mutatja be a fesztiválon.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a beszélgetésen azt hangsúlyozta, hogy egy megyei jogú városban ma már fontos szerepe van az innovációs tevékenységnek. A politikus úgy fogalmazott, Veszprém működésének egyik legfontosabb pillérét a kis- és középvállalkozások adják. A városban tartósan alacsony a munkanélküliség, a Pannon Egyetem pedig képzett szakembereket tud biztosítani.

Porga Gyula elmondta, terveik közt van a veszprémi Aranyos-völgyben egy inkubátorház-szerű infrastruktúra létrehozása, ahol kreatív kis- és középvállalkozások indulását támogatnák. Úgy fogalmazott, Veszprémben megvannak a feltételei, hogy innovatív gondolatok szülessenek, és meg is valósuljanak.

A kis és a nagy közösségekben is van példa a kreativitásra - fűzte hozzá Márvány Gyuláné, Kapolcs polgármestere gy helyi lekvárfőző fiatal példáját említve.

A Művészetek Völgye Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat péntektől tíz napon át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.