Ötödszörre rendezik meg a fesztivált

Egymásra talál a klasszikus zene és a színjátszás a Kaposfesten

2014. augusztus 13-19. között rendezik meg az V. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált (Kaposfestet). A rendezvény minden évben különböző módon vegyíti a művészeti ágakat.

2014.07.25 17:29ma.hu

Idén a színjátszás kap kiemelten fontos szerepet olyan művészek közreműködésével, mint Hegedűs D. Géza, Bálint András, Bede Sarolta, Gyulai Júlia, Wunderlich József és Lukáts Andor, aki most rendezőként mutatkozik be.

A fesztivál nyitónapján, augusztus 13-án a 19 órakor kezdődő koncerten Igor Stravinszkij A katona történetét adják elő a hazai és a világ kiváló zenészei. A darabot 2011-ben Kokas Katalin művészeti vezető már színpadra állította; akkor Kulka János narrálásában hangzott el. 2014-ben Lukáts Andor rendezésében Gyulai Júlia, Wunderlich József és Bede Sarolta varázsolják a Szívárvány Kultúrpalota színpadára a darabot.

Augusztus 15-én a 19 órakor különleges koncerten vehetnek részt azok, akik a Kossuth utcai Református templomba váltanak jegyet, hiszen az Úrhatnám polgár két változatát is előadáják a klasszikus zenei művészek. Először Jean-Baptiste Lully eredeti művét, majd Richard Strauss átiratát narrálja Hegedűs D. Géza és fiatal színésztársai.

Augusztus 17-én az esti koncerten három különböző Kreutzer-szonátát hallgathatnak meg az érdeklődők; Leo± Janáček I. vonósnégyes, Ludwig van Beethoven A-dúr hegedű-zongora szonáta, op. 47 darabjait és Tolsztoj Kreutzer-szonáta című elbeszélését Bálint András narrálásában.

A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett az olasz és a hungarikumok tematikus napján is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig bezárólag az itáliai kultúrát hivatott bemutatni; a hungarikumok napján a délelőtti koncertnek pedig a Kassai Lovasfarm ad otthont, ahol a maga is hungarikumnak számító Kassai Lajos látja vendégül a látogatókat. A kiegészítő programok között találjuk a Ricchi e Poveri koncertet, a Vaszary Képtár kiállítását, és a Vicolo étterem gasztronómiai túráit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.