Felvételi

Nyilvánosak az idei felsőoktatási ponthatárok

470 pont volt a legmagasabb - ráadásul költségtérítéses képzésben. Idén 106 ezren próbálkoztak.

2014.07.24 20:45MTI

A www.felvi.hu oldalon közzétett adatok alapján - államilag támogatott képzésben - az egyik legmagasabb pontszám, minimum 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett. Ez a szám egyébként már korábban ismert volt, mert mindhárom szak része annak a 16-nak, amelyen már korábban központilag meghatározták a ponthatárokat.

Egyes tanárszakokra azonban - mint most kiderült - még ennél is több pont kellett, csakúgy, mint például a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing szakára költségtérítéses képzésben, ahová 470 ponttal lehetett bekerülni.

Az idén 106 ezer fiatal jelentkezett a felsőoktatásba. A legkedveltebb intézmény az idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.