Határon túli késedelem

Az Oktatási Hivatal elfogadja a külföldi érettségi-helyettesítő igazolásokat

Az érettségit ideiglenesen helyettesítő igazolások feldolgozása folyamatos, a befogadás tényéről az Oktatási Hivatal értesíti az érintetteket.

2014.07.22 05:30MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/1shots

Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzéséről szóló okleveleket nem kapják meg időben egyes határon túli diákok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel. Balog Zoltán tárcavezető hétfőn a román oktatásügyi miniszternek küldött levelében azt írta, a román középiskolákban végzett diákoknál általános probléma, hogy a vizsgaközpontok nem állították ki határidőre az érettségi bizonyítványukat, e helyett egy igazolást kapnak.

Így a magyar felsőoktatási intézményekbe felvételizők csak ezzel tudják igazolni érettségi vizsgájuk sikerességét. Az Emmi hétfői közleményében azt írta: az Oktatási Hivatal eljárásrendje nem változott a külföldi dokumentumok elfogadása kapcsán, és a hivatal mindent megtesz azért, hogy az itthoni felsőoktatási intézményekbe jelentkező határon túli magyar diákoknak pontszámot számítsanak.

Jelezték: az érettségit ideiglenesen helyettesítő igazolások feldolgozása folyamatos, a befogadás tényéről az Oktatási Hivatal értesíti az érintetteket. Balog Zoltán a román oktatási miniszternek írt levelében tájékoztatást kért a megoldási lehetőségekről és tájékoztatta arról, hogy az Emmi is megtesz mindent azért, hogy ne érje sérelem az érintett diákokat, ezért az Oktatási Hivatalt az igazolások befogadására szólította fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.