Több mint 90 ezren buliztak Miskolctapolcán

Rekordlétszámmal zárult az EFOTT

Öt és fél kilométer kerítés, tizenegy zenei színpad 16 hektáron, ahol több mint 1500 stábtag - és 91193 látogató, ami bő háromezerrel múlta felül a tavalyi 88 ezres rekordot.

Rekordot döntött az EFOTT 2014-ben is képgaléria

2014.07.21 16:29ma.hu

Az EFOTT közönsége az utolsó napra sem vesztett semmit energiájából, az idei fesztiválterület pedig egyre több fiatalt vonzott szombaton, így a Pepsi Nagyszínpad előtt már délután rengetegen várták a Halott Pénz koncertjét. Aki azonban a táncolás helyett más jellegű mozgásra vágyott, Dukai Reginával és Istenes Bencével focizhatott egyet a Funball Arénában.

Közben a Civil téren Dr. Zacher Gábor tartott interaktív előadást. A délután során egyre többen vették az irányt a nagyszínpad felé, hiszen a fesztivál utolsó napján a Stabilo jóvoltából egy hatalmas color partyval búcsúzott a Miskolci Egyetemvárostól az EFOTT.

A buli pillanatai a galériában (KATT a képre!)

A színes élmények után a tömeg a The Carbonfools, a Punnany Massif és a Brains dalaira tombolta ki magát, a Pepsi Nagyszínpad előtt egy gombostűt sem lehetett volna elejteni. A bulizás pedig a többi programhelyszínen is folytatódott. Színpadra lépett többek között a New Level Empire, az Ossian, a Funktasztikus, az Anna and The Barbies, a Magashegyi Underground és Chris Lawyer is. A nosztalgikus percekről a Splash, a Snap!, a Kozmix és persze Dévényi Tibi bácsi gondoskodott.

Az efottozók egészen vasárnap reggelig buliztak. Az egészségügyi sátor szerencsére kevésbé volt látogatott, mint a tavalyi évben, ráadásul a nagyjából kétszáz esetből mindössze negyvenen szorultak komolyabb ellátásra. A fejfájás volt a fesztiválozók nagy ellensége, sokaknak feltörte a cipő a lábát, de a legtöbben inkább csak lelki támogatásra szorultak. Voltak visszatérő vendégek is, akik egy nap többször is benéztek a mentős kollégákhoz különösebb panasz nélkül is.

Hangulatképek és koncerten kívüli programok (KATT a galériához!)

A fesztivál öt napján összesen 91193 ember bulizott, amivel az EFOTT rekordot döntött. A legnagyobb tömeget a Nagyszínpad fellépői mozgatták meg, a Tankcsapda, a Kiscsillag, a Quimby, az EDDA, a The Carbonfools, a Punnany Massif és a Brains. De nincs sok idő pihenni: máris indulhat a visszaszámlálás a jövő évi EFOTT-ig, szeptember közepétől újra munkába lendül a stáb és ősszel az is kiderül, hogy 2015 nyarán hova vándorol az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.