Hétfőn

Kezdődik a 25. Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem Nyíregyházán

Csütörtökön György Péter médiakutató-esztéta Oszd meg és uralkodj, pénteken Kuti Klára, a pécsi egyetem kultúrantropológusa A javak újraelosztásáról című előadását hallgathatják meg a résztvevők.

2014.07.21 01:30MTI

Hétfőn kezdődik és egy hétig tart a 25. Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem Nyíregyházán. Az érdeklődők a megosztás témája köré épülő pszichológiai, politológiai és teológiai előadásokon, szemináriumokon, fórumokon vehetnek részt.

A szervezők tájékoztatása szerint az egyhetes rendezvény célja, hogy a magyar fiatalok - határon belüliek és határon túliak -, felekezeti hovatartozástól függetlenül, bibliai alapon beszélgessenek, vitatkozzanak az élet fontos kérdéseiről. A rendszerváltás idején a tiszadobi gyermekváros környezete adta a helyszínt, később a Nyíregyháza belvárosában lévő Luther Márton Kollégiumba került át a programsorozat.

A szabadegyetemi kereteknek megfelelően a rendezvények nyilvánosak.

A programok közül kiemelkedik Fábri Györgynek, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorhelyettesének, médiaszakértőnek és a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete felügyelőjének Osztod? Követed? című keddi előadása. Szerdán mások mellett Sarkadi-Nagy Szilvia pszichológus Megosztó személyiségek, csütörtökön György Péter médiakutató-esztéta Oszd meg és uralkodj, pénteken Kuti Klára, a pécsi egyetem kultúrantropológusa A javak újraelosztásáról című előadását hallgathatják meg a résztvevők, szombaton pedig Bodó Sára református teológus tart előadást Megosztott szeretet címmel.

A szabadegyetemre érkeznek résztvevők Nagyváradról, Kolozsvárról és Marosvásárhelyről is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.