Rendezvénysorozat

Táncestek a Karmelita Udvarban

Koncert, tangóshow, indiai tánc, flamenco-est, showtánc, magyar néptánc és kortárstánc-produkció is szerepel a Nemzeti Táncszínház szabadtéri rendezvénysorozatában, amely hétfőn kezdődik Táncestek a Karmelita Udvarban címmel.

2014.07.20 03:30MTI
Fotó: Facebook/Nemzeti Táncszínház

A Nemzeti Táncszínház 2003 óta minden nyáron megszervezi táncestjeit a Budai Várnegyedben, a Karmelita Udvarban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az idei programsorozat a Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik, amelyre a belépés díjtalan. A nyáresti programsorozat keretében fellép a Momentango Tango Company az Oblivion című estjével, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház a TálaMantra - indiai táncképek, a Honvéd Táncszínház a Csárdás! - A Kelet Tangója és a Kalotaszeg című produkcióval.

A közönség láthatja a FlamenCorazonArte Flamenco Évszakok, valamint a Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée/Bolero című estjét, továbbá Feledi János koreográfus-rendező Prozódia című bemutatóját. A Fitos Dezső Társulat A Magyar Falu, a Botafogó Táncegyüttes pedig a Rouge című produkcióval lép fel.

Az előadássorozat célja, hogy a Nemzeti Táncszínház - a kőszínházi "holtszezon" idején is - professzionális táncművészeti programokat mutasson be törzsközönségének, valamint a nyári szezonban Budapestre látogató turistáknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.