Ron Howard rendezi

A Beatles korai éveiről szóló dokumentumfilm

Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison és Yoko Ono közreműködésével készül a produkció.

2014.07.17 02:30MTI
Forrás: Wikipedia

Az együttes történetének 1961 és 1966 közötti időszakát meséli el. A film nyomon követi a gombafejűek útját a liverpooli The Cavern Clubból egészen a San Franciscóban adott utolsó hivatalos koncertjükig.

Ron Howard, a két Oscar-díjjal elismert Apollo-13 és a négy Oscar-díjas Egy csodálatos elme című alkotás rendezője szerint a készülő film négy fiatal férfi "elképesztő történetéről" szól, akik 1964-ben valósággal felforgatták a világot.

A Beatles-dokumentumfilm megvalósításához Howard újra a neves producerrel, Brian Grazerrel áll össze, akivel korábban A da Vinci-kód és a Hajsza a győzelemért című mozikon dolgoztak együtt. A páros 1986-ban hozta létre az Imagine Entertainment produkciós céget - emlékeztetett a BBC News.

A Beatles 1963 végén Európában koncertezett, de a zenekar tagjai az amerikai The Ed Sullivan Show című televíziós műsorban való 1964-es fellépésükkel váltak igazi világsztárokká. A banda még abban az évben megkezdte első világkörüli turnéját és 1966-ra már 166 koncertet adott a világ kilencven országában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.