Hang-zavar

Babel Sound: ingyenes világzenei fesztivál Balatonlellén

Ötéves a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál. A rendezvény most péntektől vasárnapig várja Balatonlellén a világzene, a dzsessz, a tánc és a gasztronómia iránt érdeklődőket.

2014.07.16 16:41MTI
Fotó: Facebook/Babel Sound Közösség

A tolerancia és a nyitottság jegyében alapított fesztiválon idén mások mellett az Edward Powell Trio, a Tomas Kocko & Orchestra, a Yacine and the Oriental Groove, a Naked, az Oi Dipnoi, a hazai színtérről a Kerekes Band, az Eclectica, a Meszecsinka vagy a Calcutta Trio zenél - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A koncertek fő helyszíne a Rendezvénypark színpada, 17 és 23 óra között minden nap négy produkció látható-hallható. A programsorozatot pénteken az A.K.T. színésznőzenekar nyitja francia, olasz és magyar sanzonokkal, majd az Eclectica zenekar mutatja be kelta és breton eredetű tradicionális népdalokra, erdélyi táncdallamokra és részben ezekből ihletet merítő saját szerzeményekre épülő műsorát. Ezt követi a hagyományos portugál zenét játszó Celina da Piedade fellépése, majd Csehország egyik legismertebb világzenei formációja, a morva népzenei hagyományokból építkező Tomás Kocko & Orchestra lép színpadra.

Szombaton a Csőke Renáta Quartet kezdi a zenélést, a formációt a Meszecsinka zenekar követi, majd a Yacine and the Oriental Groove spanyol világzenei együttes mutatja be Észak-Afrikából és a Közel-Keletről származó dalait. Végül a szerbiai világzene egyik legütősebb produkciója, a hagyományos cigány muzsikát nagyvárosi zenei környezetbe helyező Kal következik.

A zárónapon, vasárnap a Jazzrael közismert izraeli, szefárd, közel-keleti dalokat értelmez újra a dzsessz érintésével, utána a RumbAroma cigányzenei koncertje, majd a belgrádi Naked következik.

A fesztivál ideje alatt a Napfény strandon 11 órától lesznek táncos és hangszeres workshopok, valamint gasztronómiai bemutatók, elsősorban a családok, gyermekek számára. Itt, a Babel Sound sátorban játszik pénteken a marokkói gyökerekkel bíró, de Budapesten alapított Chalaban, és az iszlám világ szufijait, Észak-Afrika nomádjait elektroakusztikus hangszerekkel megidéző Khamsa Tribe, szombaton a több mint 30 éve működő Calcutta Trio, továbbá a kanadai Edward Powell Trio, vasárnap pedig a szicíliai Oi Dipnoi játszik tradicionális, szicíliai zenére épülő dalokat, végül a latin ritmusokkal mediterrán vidékekre kalauzoló Cha Cha Budapest Trio hallható.

A Babel Sound harmadik helyszíne a mini Bábel Kert, ide az örömzenélésre, jammelésre fogékony profi és amatőr zenészeket várják a szervezők.

A programot és a fesztivált a Kerekes Band koncertje zárja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.