Megemlékezés Mohorán

100 éve született Tolnay Klári

Tolnay Klári életét végigkísérte a figyelem és a közönség szeretete, de igaz az is, hogy gyötrelmes, fájdalmas, küzdelmekkel teli élete volt.

2014.07.12 18:48MTI
Fotó: Facebook/Tolnay Klári Emlékház

E szavakkal emlékezett L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szombaton Mohorán a Kossuth-díjas színművész születésének századik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A Nógrád megyei faluban, ahol Tolnay Klári a gyermekéveit töltötte, domborművet avattak a nevét viselő emlékház falán. Harmat M. Imre alkotását családja ajándékozta az emlékháznak.

A két évtizede elhunyt felvidéki képzőművészt az Euridiké című darab ihlette, annak egyik jelenetét örökítette meg, a domborművön Tolnay Klári és Darvas Iván látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.