Várva várt

Színes programok a Váci Világi Vigalomban

A megszokottnál egy héttel hamarabb, július 18. és 20. között rendezik meg a Váci Világi Vigalom eseményeit, a szervezők színes programokkal várják a látogatókat.

2014.07.13 02:30MTI
Fotó: FB/Váci Világi Vigalom

Retzler Péter, a Váci Városimázs Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az eddigieknél szélesebb, a gyermekek és a fiatalok igényeit még jobban szem előtt tartó kulturális kínálattal készülnek a szervezők.

Közlése szerint több tízezer vendéget várnak, a három nap alatt négy színpadon csaknem kilencven produkciót láthat a közönség. Nemcsak a hagyományos helyszínnek számító főtéren és a Duna-parton, hanem Vác templomaiban, galériáiban is rendeznek kulturális és szórakoztató programokat.

Az újdonságok közül a gyermekeknek szánt vízi parkot emelte ki a főszervező, aki szerint a fiatal korosztályt célzó koncertek közül várhatóan a Balkan Fanatik vonz majd tömegeket, de a pénteki hagyományőrző felvonulás és utcabál iránt is nagy az érdeklődés.

A szombati programok között hastánc-, fitnesz- és önvédelmi bemutató ugyanúgy szerepel, mint Móricz Zsigmond Szerelemjelenetek című műve a leányfalui szekérszínház előadásában. Ugyanezen a napon a ferences templomban a Vox Humana énekkar, a váci székesegyházban pedig a Szent Cecília Kórus szórakoztatja a zenerajongókat, míg a gyerekek az Új Bojtorján együttes koncertjét nézhetik meg.

Vasárnap az operett, a musical, a görög zene és tánc, valamint a country kerül a középpontba, este 6 órától pedig a Mároki kocsma udvarán Vidám költészet címmel humoros irodalmi összeállítást mutatnak be. Várhatóan sokakat vonz majd Berecz András Kossuth-díjas mesemondó is. A vigalom színpadain mások mellett fellép Somló Tamás, az Edda, az R-GO, a MAN-diner, valamint Török Ádám és a Mini. A XXII. Váci Világi Vigalom a hagyományoknak megfelelően látványos tűzijátékkal zárul.

Az ügyvezető elmondta azt is: azért tartják a megszokottnál egy héttel hamarabb a vigalmat, hogy az ne ütközzön a mogyoródi Forma 1-es versennyel és a Művészetek Völgyével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.