The endless river

Húsz év után új albummal jelentkezik a Pink Floyd

Húsz év után új albummal jelentkezik a Pink Floyd: a brit rockegyüttes a The Endless River címet adta az októberben megjelenő korongnak.

2014.07.08 11:18MTI
freedigitalphotos.net/patrisyu

A hírt Polly Samson brit újságíró és író, a banda gitárosának, David Gilmournak a felesége osztotta meg a nyilvánossággal egy hétvégi Twitter-bejegyzésben.

"Mellesleg októberben jelenik meg az új Pink Floyd album, The Endless River címmel" - posztolta ki szombaton Samson, aki korábban dalszövegeket is írt az együttesnek. A banda szóvivője, Doug Wright azóta megerősítette az új album hírét.

A zenekar ambient stílusú, instrumentális zenére épülő albumot ígér, amely az együttes utolsó, The Division Bell című lemezéhez készült 1993-as és 1994-es felvételekre épül.

A The Endless River című albumot David Gilmour és Nick Mason jegyzi, de az együttes 2008-ban elhunyt zongoristájának és billentyűsének, Richard Wrightnak a játéka is hallható lesz rajta.

Roger Waters, aki 1985-ben lépett ki a csapatból, nem vesz részt a munkálatokban. 1965-ös megalakulása óta a Pink Floyd több mint 250 millió lemezt adott el világszerte.

Az együttes utoljára a 2005-ös londoni Live 8 jótékonysági koncerten lépett színpadra. Azt egyelőre nem tudni, hogy turnéznak-e majd az új albummal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.