74 éves volt

Elhunyt Furkó Zoltán

A 74 éves korában elhunyt Furkó Zoltán 1969-től a Magyar Rádió filmes és képzőművészeti adásainak szerkesztője, később a Magyar Televízió osztályvezetőjeként a Szép szó műsor szerkesztője és sorozatdramaturg volt.

2014.07.07 19:59MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

2004-ben a Magyar Rádió Vasárnapi újság című műsorának főszerkesztője is volt. Létrehozta az Ajtósi Dürer könyvkiadót, aminek legismertebb kiadványait is ő írta: a Magyar rádiózás hőskora és a Televíziózás története című sorozatot, melyek ma már egyetemi tankönyvek.

Gazdag életművet hagyott maga után, irodalmi és képzőművészeti tárgyú tanulmányait minden jelentős folyóirat közölte. A Magyar Pen Club és a MÚOSZ tagja volt. Furkó Zoltánt a családja és barátai jelenlétében a budakeszi temetőben helyezik örök nyugalomra - tudta meg az MTI.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.