Előttük a lehetőség

Nyílt casting az új Star Wars-filmben - két ismeretlen titán válhat sztárrá

Egy fiatal brit színész és egy Glasgowban tanuló amerikai diáklány kapott komoly szerepet az új Star Wars-filmben: a két szerencsést 37 ezer jelentkező közül választották ki a produkció nyílt szereplőválogatásán.

2014.07.07 16:14MTI
Fotó: bbc.com

A brit Pip Andersen és az amerikai Crystal Clarke azon tízezrek között volt, akik az Egyesült Királyság és Amerika 11 városában meghirdetett szereplőválogatásra jelentkeztek.

Kathleen Kennedy, a film producere, a Lucasfilm elnöke elmondta: a Star Wars-filmekben korábban is igyekeztek minél nagyobb teret engedni a fiatal, még ismeretlen tehetségeknek. "A VII. rész castingján is tökéletesen hűek akartunk maradni ehhez a hagyományhoz" - fűzte hozzá.

Crystal Clarke jövőre jelenik meg első szerepében a filmvásznon, Pip Andersen pedig szabadúszó színész, aki a közelmúltban már egy Pókember-filmben és egy Sony-reklámban is látható volt.

Több mint három évtizeddel ezelőtt Mark Hamill is az ismeretlenségből lépett elő, amikor megkapta Luke Skywalker szerepét az első Star Wars-epizódban. Az első trilógia további két részében is főszerepet játszott, és a most készülő VII. részben is újra feltűnik majd.

Az új Star Wars-film forgatása Abu-Dzabiban kezdődött, a felvételek jelenleg már az angol Pinewood filmstúdióban folynak. A stáb augusztusban két hétre szabadságra megy, mivel a produkció kénytelen bevárni, amíg Harrison Ford, aki az eredeti űrsagában Han Solót alakította, és most szintén ebben a szerepben tér vissza, addig lábadozik a forgatáson elszenvedett lábtöréséből.

A J. J. Abrams rendezésében készülő űrtörténet 2015 karácsonyán debütál a mozikban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.