Ortodox keresztények

Pokolgép miatt elmaradt Marylin Manson moszkvai koncertje

Nem tartották meg péntek este Moszkvában Marylin Manson amerikai metálénekes koncertjét, mert egy ismeretlen telefonáló pokolgépes robbantással fenyegette meg a résztvevőket.

2014.06.29 00:30MTI
Forrás: Wikipedia

Manson a Twitter mikroblogon maga is megerősítette, hogy a fellépés a bombafenyegetés miatt maradt el. Az orosz média szombaton arról írt, hogy rajongók ezrei voltak kénytelenek csalódottan távozni a lemondott koncert miatt.

Előzőleg a másfél milliós Novoszibirszkben több száz ortodox hívő tüntetett Manson vasárnapra tervezett fellépése ellen, arra hivatkozva, hogy az "elfajzott" amerikai énekes "szadomazochista vidámparkhoz hasonlító előadása" sérti a hívők vallási érzelmeit.

A lemezeit sokmilliós példányban eladó Marilyn Mansont a világ más részein - köztük hazájában, az Egyesült Államokban - is számos alkalommal érték bírálatok egyházellenes megnyilvánulásai miatt.

Emberi jogi aktivisták mindazonáltal az orosz koncertek lemondását követően aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy Oroszországban növekszik az ellenkezés a nyugati kultúrával szemben.

Manson maga azt kifogásolta, hogy éppen azok fenyegetőznek robbantással, akik az erőszak terjesztését róják a terhére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.