A Szentivánéji álommal

X. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán

A tíznapos rendezvényen a londoni Globe Színház Sok hűhó semmiért és a szentpétervári Balti Ház Fesztivál Színház Macbeth című darabja is látható.

2014.06.28 23:30MTI
Forrás: Wikipedia

A David Doiashvili rendezte Szentivánéji álom című előadást, a budapesti Nemzeti Színházzal közös produkciót a gyulai Várszínpadon láthatja a közönség. A darabot szombaton és vasárnap is játsszák.

Mint írják, a nemzetközi fesztivál egyik kiemelt előadása a Globe színház vendégjátéka, a Sok hűhó semmiért Max Webster rendezésében, amely július 10-én, csütörtökön látható.

Nagy várakozás előzi meg a Macbeth című előadást, amelyet a világhírű belga rendező, Luk Perceval vezetésével május 30-án mutattak be Szentpéterváron, a Balti Ház Fesztivál Színház társulatával. A produkciót július 11-én, pénteken játsszák Gyulán.

Az évad egyik magyar sikere, a székesfehérvári Lear király Cserhalmi György főszereplésével lesz látható a fesztiválon, a Macbeth/Anatómia előadással a Maladype Színház érkezik a felújított gyulai Vigadóba, a Szabadkai Népszínház Macbeth előadását pedig a Tószínpadon játsszák.

Chiléből érkezik az Othello mindössze két szereplővel és bábokkal a Kamaraterem színpadára. Piotr Kondrat lengyel színész a Hamletet játssza el egyszemélyes előadásban a vár körül.

Három koncert is lesz a gyulai programban. A közönség megnézheti Caroll Vanwelden belga énekesnő dzsesszkoncertjét, Petrovics Emil Shakespeare daloskönyve is hallható lesz, valamint a W.H. együttes, Sena és Süveg Márk "Saiid" slam poetry estjére is várják az érdeklődőket.

A tizedik alkalom újdonsága a Shakespeare Fringe Fesztivál öt kora esti programmal a vár körül. Kortársunk még Shakespeare? címmel - a Magyar Shakespeare Bizottsággal együttműködve - kétnapos nemzetközi konferenciát is rendeznek, amelynek díszvendége a neves angol Shakespeare-kutató, Stanley Wells professzor lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.