Izgalmas fellépők, programok

Kezdődik a Kaláka Fesztivál Egerben

Az immár 35. alkalommal megszervezett rendezvény június 29-ig tart. A 2012-ben a hevesi megyeszékhelyre költözött rendezvényen fellép a Benkó Dixieland Band, a Vujicsics Együttes, a Sebő együttes, a házigazda Kaláka és mások.

2014.06.26 08:37MTI
freedigitalphotos.net/pixomar

Az idei rendezvény kiemelten foglalkozik Balassi Bálint és Vitkovics Mihály irodalmi munkásságával, emellett filmjeivel emlékeznek a 100 éve Egerben született Illés György operatőrre és kiállítással a tavaly elhunyt muzsikus és népzenekutató Halmos Bélára.

A fesztivál mai nyitóeseménye a noszvaji Da la Motte-kastély parkjában egy verskoncert Lackfi János és Tóth Kriszta költő, valamint a Kaláka és a Louisiana Double részvételével. Péntektől Eger belvárosában lesz táncházi muzsika, versmegzenésítések, country zene, kézműves vásár mesterség-bemutatókkal.

A Vármúzeumban kora estétől két színpadon lesznek koncertek, fellép a Benkó Dixieland Band, a Vujicsics Együttes, a Sebő együttes, Szalonna és bandája, a Parno Graszt, a Z'mirim, Buda Ádám. Éjszakánként táncházzal fejezik be a napi programot.

Pénteken délelőtt Balassi Bálint születésének 460. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban, délután pedig a Kis Zsinagóga Galériában fotókiállítás Halmos Béla zenész, népzenekutató emlékére. Szombaton délután a Ciszterci templomban az ökumenikus istentisztelet keretében a Dalok Pál levelei szerint című dalciklust adja elő Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és a Rackajam, vasárnap délután az Érsekkertbe koncerttel várják az érdeklődőket a Kaláka Fesztiválfához.

Pénteken, szombaton és vasárnap délután az egri Uránia mozi Illés György-termében a világhírű operatőr alkotásaiból vetítenek filmeket. Az idén 45 éves Kaláka együttes, a fesztivál névadója és házigazdája több helyszínen és műsorral várja a közönséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.