Plácido Domingo áriaest

Klasszikus repertoárral vág neki a nyári szezonnak a veronai aréna

A klasszikus repertoárba tartozó hat operával és a mára szintén klasszikussá vált Plácido Domingo-áriaesttel vág neki a nyári szezonnak a veronai aréna.

2014.06.20 03:28MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Supertrooper

A római Colosseum és a capuai aréna után a harmadik legnagyobb megmaradt ókori amfiteátrumnak számító Arena di Verona 1913 óta ad otthont színházi és operaelőadásoknak, valamint koncerteknek, többnyire a nyári hónapokban. A tavalyi centenáriumban majdnem félmillióan voltak kíváncsiak az itt zajló programokra, és a vezetés a pénteken kezdődő idei nyári szezonban is hasonló eredményeket célzott meg.

Idén nyáron hat operát láthat a 22 ezres nézőtérre jegyet váltó közönség. A világhírű olasz rendező, Franco Zeffirelli állítja színpadra Bizet Carmenjét, valamint Puccini Turandotját és Pillangókisasszonyát. Verditől Az álarcosbál mellett az Aidát is műsorra tűzték, utóbbit hagyományos és kortárs rendezésben is láthatja majd a közönség. Francesco Micheli Gounod Rómeó és Júliáját popverzióban viszi színre. Az egyes operákat többször is játsszák a szezon alatt.

A szeptember 7-ig tartó programból idén sem maradhat ki a nyári Arena di Verona fesztivál tiszteletbeli művészeti vezetőjének, Plácido Domingónak az áriaestje, amelyben ezúttal Verdi dallamai csendülnek fel. Együttesével fellép a világhírű olasz táncos, Roberto Bolle és hallható lesz az arénában Carl Orff kantátája, a Carmina Burana is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.