Három hónapra

Bezár a BKV Földalatti Vasúti Múzeuma a Deák téren

A BKK új, Deák Ferenc téri ügyfélközpontjának kivitelezési munkáinak időtartamára vasárnaptól a tervek szerint három hónapra bezár a BKV Deák téri múzeuma, a Földalatti Vasúti Múzeum.

2014.06.18 23:30MTI
Forrás: Wikipedia

A kiállítóhely így nem vesz részt a Múzeumok éjszakáján sem; június 21-én 17 óráig, vasárnap pedig a normál nyitvatartási időben látogatható a kiállítótér. A közlekedés iránt érdeklődő közönséget június 20-án, a Szentendrei Múzeumok és Galériák éjszakáján várja a BKV szentendrei múzeuma, a Városi Tömegközlekedési Múzeum - olvasható a vállalat közleményében.

A Földalatti Vasúti Múzeum 1975-ben, csaknem negyven éve nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a BKV együttműködésében. A kiállítási térben a látogatók egy eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az ötvenes években vált feleslegessé.

Az alagútszakaszban megnyitott kiállítás a kontinens első, 1896. május 2-án átadott földalattijának állít emléket. A múzeum kialakításakor az itt látható, eredeti járműveket a födém megnyitásával, a Deák térről emelték be.

A földalatti megindulásának 100. évfordulójára, 1996-ban a teljes földalatti vonal mellett a múzeum is megújult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.