Dragon Blade

Jackie Chan is szerepel az eddigi legdrágább kínai nyelvű történelmi akciófilmben

A Daniel Lee rendezésében születő Dragon Blade egy elveszett római légió történetét eleveníti fel, amely Kr.e. 48-ban vonult be a Kínai Birodalomba.

2014.06.16 16:24MTI
Forrás: YouTube

Az eddigi legdrágább, 65 millió dolláros költségvetésű kínai nyelvű történelmi akciófilm készül Jackie Chan közreműködésével. A Dagon Blade című produkcióban John Cusack és Adrien Brody római katonákat alakít majd - értesült a The Hollywood Reporter.

A felvételek számos helyszínen folynak: a stáb hamarosan a történelmi Tunhuang városban forgat, de mennek a Góbi-sivatagba is - mondta el Chan a most zajló sanghaji filmfesztiválon.

A Daniel Lee rendezésében születő Dragon Blade egy elveszett római légió történetét eleveníti fel, amely Kr.e. 48-ban vonult be a Kínai Birodalomba. Cusack Lucius római tábornokot játssza, aki a Han-dinasztia területére vezette ezer katonáját, Brody pedig Tiberiust alakítja, aki százezer fős sereg élén indult Lucius nyomába.

Chant a nyugati területek parancsnokaként láthatják a nézők, ő Luciusszal szövetkezve védelmezi a kínai határt.

"Kína a filmvilág jövője. Nagy megtiszteltetés együtt dolgozni olyan filmes tehetségekkel, mint Jackie Chan, Daniel Lee vagy a színésznő Susanna Tsang. Jackie Chan filmjein nőttem fel, tisztelem a tehetségét, energiáját és szellemét. Nagyszerű kaland lesz számomra ez a film" - jelentette ki Cusack.

A Dragon Blade az első film, amely az újonnan alakult pekingi állami filmes és televíziós alaptól (Beijng Cultural Assets Chinese Film & Television Fund) kapott támogatást.

A produkció megvalósítását a Sparkle Roll Media Corporation, a Huayi Brothers Media, a Shanghai Film Group, a Home Media & Entertainment Fund és a Tencent Video is támogatja.

A Dragon Blade című filmet Kínában és a nemzetközi piacon is háromdimenziós IMAX-technológiával forgalmazzák, a premierre a kínai holdújévkor, 2015. február 19-én kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.