Aláírták

Szorosabb lesz a Müpa, az Opera és a Zeneakadémia kapcsolata

Az intézmények - egymás szuverenitásának tiszteletben tartása mellett - kiemelt célnak tekintik a zenei élet fejlesztését és a tehetséggondozást.

2014.06.04 15:06MTI

Háromoldalú intézményi keretmegállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája (Müpa).

Megállapodásukkal az aláírók egy folyamatában már jól működő szakmai együttműködésnek adnak olyan hosszú távú formát, amely további szervezet létrehozását és ennek finanszírozására újabb állami források bevonását nem igényli - közölték a megállapodás aláírói szerdán az MTI-vel.

Az intézmények - egymás szuverenitásának tiszteletben tartása mellett - kiemelt célnak tekintik a zenei élet fejlesztését és a tehetséggondozást. Programtervezési kérdésekben közép- és hosszútávon egyeztetnek, figyelembe véve egymás egyedi profilját, a sajátos hangsúlyok és képességek megtartásával szerkesztik műsorukat, hangolják össze kínálatukat. Támogatják egymást a magyar zenei élet nemzetközi bemutatásában, hazai és nemzetközi koprodukciókat hoznak létre, valamint általános szakmai témákban közös álláspontot alakítanak ki.

A szakmai együttműködés másik fontos közös ügye a kulturális turizmus fokozottan vonzó célpontjává tenni Budapestet és Magyarországot. Mint írják, ebben számítanak a Magyar Turizmus Zrt.-re.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.