Ez a divat

Rihanna kapta az év stílusikonja díjat

Rihanna barbadosi énekesnő vehette át az év stílusikonjának járó elismerést az Amerikai Divattervezők Tanácsának (CFDA) idei díjkiosztóján.

2014.06.03 09:24MTI
Fotó: Facebook/Rihanna

Az énekesnő kristályokkal díszített áttetsző ruhát, kesztyűt és fejkendőt viselve jelent meg a hétfői ceremónián, ahol a szervezet divatikon díjával tüntették ki. Az elismerést korábban Lady Gaga, Kate Moss, Nicole Kidman és Johnny Depp is megkapta.

A New York-i Lincoln Centerben megrendezett ceremónián Tom Ford egész eddigi divattervezői munkásságát elismerő életműdíjat vehetett át. Az Alapítók Díját idén Bethann Hardison korábbi modell és ügynök kapta. A női divat kategóriában Joseph Altuzarra diadalmaskodott, míg a férfi divat mezőnyében a Dao-Yi Chow és Maxwell Osborne duó alkotta Public School márka vitte a prímet.

A legjobb kiegészítő-tervezőnek járó díjat az egykori gyerekszínész ikerpár, Ashley és Mary-Kate Olsen kapta. A Christian Dior kötelékében dolgozó Raf Simonst a legjobb nemzetközi tervezőnek járó díjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

Az évenként megrendezett ceremónián, amelynek idén John Waters rendező és szövegkönyvíró volt a házigazdája, a divatvilág bennfentesei mellett Hollywood krémje vonul fel. A 2014-es díjátadó sztárja egyértelműen Rihanna volt, ám az énekesnő mellett egy újabb divatcsillag is felbukkant az Oscar-díjas Lupita Nyong'o személyében, aki a női divat kategóriájának győztesét jelentette be az ünnepségen.

A ceremónián mások mellett Marion Cotillard, Blake Lively, Naomi Campbell, Coco Rocha, Jennifer Hudson, Anna Wintour és Emmy Rossum is megjelent.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.