Másfél évig tart majd a helyreállítás

Megszépül a Trevi-kút

Megkezdődik csütörtökön Rómában a híres Trevi-kút helyreállítása, a másfél évig tartó, kétmillió euróba kerülő programot a Fendi divatcég állja.

2014.06.02 01:30MTI

Az építkezés vezetői azt ígérik a turistáknak, hogy továbbra is zavartalanul bedobhatják majd pénzérméiket a szökőkútba, amelyet Federico Fellini Az édes élet című filmje tett feledhetetlenné. Ezért egy pontonhidat építenek a szökőkúthoz.

Három részletben valósítják meg a felújítást, a restaurálás állványzatát hatalmas vászonképernyővel borítják be, amelyen a kútról készült filmfelvételeket mutatnak be, köztük Az édes élet című filmből azt a jelenetet, amikor Anita Ekberg megmártózik a kútban.

2015 őszére tervezik a munkálatok befejezését. A Fendi a Tod's cipőgyár példáját követi, amely jelenleg a Colosseumon felújítását finanszírozza 25 millió euróval.

Silvia Venturini Fendi korábban elmondta, hogy a családja által 1925-ben Rómában alapított cég az adománnyal "vissza akar adni valamennyit" az örök városnak. Silvia Fendi és nővérei korábban kiadtak egy könyvet a római szökőkutakról is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.