Napóleon

Depardieu aláírta a végleges szerződést a szegedi fellépésről

A világsztár partnerei a produkcióban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, a császárné szerepében fellépő Sáfár Mónika és az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János lesz.

2014.05.28 16:25MTI
Forrás: youtube.com

Aláírta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kötött írásbeli megállapodást Gérard Depardieu, ő játssza nyáron Napóleon szerepét Kodály Zoltán Háry János című daljátékában - tájékoztatott Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense.

A világsztár a Sophia Loren, Jean Paul Belmondo és Catherine Deneuve munkáját is segítő Anday Marietta közvetítésével egyeztette a részleteket korábban a szegedi menedzsmenttel, és most is együtt érkeztek Magyarországra, hogy véglegesítsék a szerződést - közölték a szervezők.

Gérard Depardieu a találkozón képet kaphatott az előadás koncepciójáról, és úgy tűnt, rögtön egy hullámhosszra kerültek Béres Attila rendezővel - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a francia színész megkapta a szövegkönyv francia fordítását, később méretet vettek róla a jelmezekhez és megtekintette a terveket is, Tihanyi Ildi fantáziadús ruhái elbűvölték.

Az alkotók készülnek az augusztus 1-jei és 2-i fellépésre, amikor az abszurd humort sem nélkülöző darabban Gérard Depardieu a francia császár szerepébe bújhat.

A világsztár partnerei a produkcióban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, a császárné szerepében fellépő Sáfár Mónika, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János, a burkus silbakot alakító Szabó Győző és az Örzsét játszó Bordás Barbara lesznek. Napóleon feleségét Bucsi Annamária alakítja majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.