Ukrajna az első

Eurovíziós Dalfesztivál - Ma van a döntő

Ma rendezik a dán fővárosban az 59. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük a magyar Kállay-Saunders András Running című dalával.

2014.05.10 10:05MTI

A fináléban a koppenhágai B&W Hallernében elsőként az Ukrajnát képviselő Marija Jaremcsuk adja elő Tick-Tock című dalát. A keddi elődöntőből a fináléba került Kállay-Saunders András száma, a Running (szerzők: az előadó és Szakos Krisztián) 21-ikként hangzik el a 26-os mezőnyben.

A Running az előzetes esélylatolgatásokban, a fogadóirodáknál napok óta előkelő helyen szerepel, jelenleg a 6. hely környékére teszik, így jó szereplés várható.

A további döntős országok: Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Izland, Norvégia, Románia, Örményország, Montenegró, Lengyelország, Görögország, Ausztria, Németország, Svédország, Franciaország, Oroszország, Olaszország, Szlovénia, Finnország, Spanyolország, Svájc, Málta, Dánia, Hollandia, San Marino és az Egyesült Királyság.

A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének - a péntek esti főpróbán leadott - szavazata, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es voksok által kombinált eredmény adja ki (saját országra nem lehet szavazni).

Az Eurovíziós Dalfesztivált eddig a legtöbbször - hétszer - Írország nyerte meg.

Az M1 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.