Kállay Saunders már bekerült

Ma van a Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője

Ma este rendezik az 59. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét a dán fővárosban, Koppenhágában.

2014.05.08 07:34MTI
freedigitalphotos.net/patrisyu

Ezúttal 15 ország képviselői lépnek a B&W Hallerne színpadára, közülük tíz jut a szombati döntőbe, ahová a Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András kedden már bekerült Running című dalával. Idén 37 ország előadói indultak a versenyen.

A mai, második elődöntőben a máltai Firelight (a dal címe: Coming Home), az izraeli Mei Finegold (Same Heart), a norvég Carl Espen (Silent Storm), a grúz The Shin and Mariko (Three Minutes to Earth), a lengyel Donatan & Cleo (My Slowianie), az osztrák Conchita Wurst (Rise Like a Phoenix), a litván Vilija Mataciunaité (Attention), a finn Softengine (Something Better), az ír Can-Linn feat. Casey Smith (Heartbeat), a fehérorosz Teo (Cheesecake), a macedón Tijana (To the Sky), a svájci Sebalter (Hunter of Stars), a görög Freaky Fortune feat. RiskyKidd (Rise Up), a szlovén Tinkara Kovac (Round and Round), valamint a román Paula Seling & Ovi (Miracle) lép színpadra.

A szombati 26-os finálénak automatikusan tagja a hat kiemelt ország (az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Dánia).

A mai elődöntőt, valamint a szombati döntőt az M1 élőben közvetíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.