Dalfesztivál

Eurovízió - a főpróbán Kállay-Saunders nyert

Ma este rendezik az 59. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét a dán fővárosban, Koppenhágában. A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András utolsóként, 16-ikként adja elő Running című dalát.

2014.05.06 08:09MTI
Fotó: Facebook/Eurovision2014 Hungary

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 37 ország előadói indultak. A keddi első elődöntőből tíz ország kvalifikálja magát a szombati döntőbe, csütörtökön 16-an lépnek színpadra, és közülük is tíz lesz döntős. A finálénak automatikusan tagja a hat kiemelt ország (az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Dánia).

A mai elődöntőben éneklő Kállay-Saunders András azzal vívta ki a jogot a koppenhágai részvételre, hogy februárban megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt. A Running című szám társszerzője Szakos Krisztián, az egykori hajógyári szigeten, a B&W Hallernében az énekes mellett két táncos, Likovics Alexandra és Nagy Tibor, valamint Cselovszki Rozina és Fedor Kyra vokalista egészíti ki a produkciót.

Az elődöntőket, valamint a szombati döntőt az M1 élőben közvetíti.

Az Eurovision Hungary Facebook oldalának közlése szerint a főpróbán a próbaszavazást Kállay-Saunders nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.