Ismét jön a 24

Jack Bauer visszatér!

Négyévi szünet után hétfő este visszatér az amerikai Fox televízió képernyőjére Jack Bauer, a 24 című, 20-szoros Emmy-díjas sorozat Kiefer Sutherland által megszemélyesített hőse.

2014.05.04 18:17MTI
Forrás: YouTube

A terroristák ellen agyafúrtsággal és nemritkán túlzott keménységgel küzdő ügynök kalandjait bemutató új széria a korábbi nyolc évad egyenként 24 epizódjával szemben ezúttal csak 12 részből fog állni. A széria lerövidítésével az alkotók a megváltozott nézői szokásokhoz igyekeznek alkalmazkodni.

Túl sok rész esetén ugyanis a sorozat követői gyakran rögzítik és egy számukra kényelemesebb időpontban nézik meg az egyes epizódokat, a későbbi megtekintés azonban kevésbé vonzó a hirdetők számára.

A Fox mellett több más vezető amerikai tévétársaság is a hosszú szériák évi legfeljebb 10-12 adásra való megkurtításával törekszik az élő műsor nézettségének növelésére. A 2001 és 2010 között futó, népszerű 24 epizódjainak 2006-ban átlagosan 14 millió nézője volt Amerikában.

Az egy nap egy-egy óráját feldolgozó produkció a legjobb folytatásos sorozat, a legjobb forgatókönyv, Sutherland pedig a legjobb folytatásossorozat-színész kategóriában is elnyerte az amerikai televíziózás legjobb produkcióit elismerő Emmy-díjat.

Az új sorozatban az amerikaiak és az oroszok által egyaránt üldözött Bauer ügynök több évi illegalitás után lép ismét színre, oldalán segítőjével, a Mary Lynn Rajskub által alakított Chloe O'Briannel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.