Hollywoodi és bollywoodi szupersztárokkal

Először rendezték meg Amerikában a "bollywoodi Oscar" díjátadó gáláját

Sokezres közönség előtt, számos hollywoodi és bollywoodi sztár részvételével először tartották az Egyesült Államokban a Nemzetközi Indiai Filmakadémia (IIFA) "bollywoodi Oscar"-ként emlegetett díjátadó gáláját.

2014.04.27 18:33MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A tampai NFL stadionban megrendezett nagyszabású szombati ceremóniát, amelynek színhelyére vörös szőnyeg helyett zöld szőnyeg vezetett, több mint húszezer fős közönség tekintette meg.

A gálán John Travolta is díjat kapott a nemzetközi filmművészetben nyújtott kiemelkedő munkásságáért. A sztár az esemény előtt elmondta: fontolgatja, hogy szerepet vállal az indiai filmgyártás központjának számító Bollywood egy produkciójában.

"Soha nem tudtam nemet mondani a zenére és a táncra. Ez a lelkem egy darabja. És ez a része a legtöbb bollywoodi filmnek is, amivel egyetértek" - fogalmazott a Szombat esti láz és a Grease fergeteges táncosa, aki a díj átvételekor néhány jellegzetes táncmozdulattal örvendeztette meg a nézőket.

Az év előadóművésze díjat az Oscar-díjas Kevin Spacey nyújtotta át Dipika Padukone színésznőnek, aki a legjobb színésznő díját is elnyerte a Chennai Express című filmben nyújtott alakításáért.

A legjobb film, rendező és forgatókönyv díját a Bhaag Milkha Bhaag (Fuss Milkhá, fuss!) című alkotás vitte el, amely Milkhá Szingh indiai atléta, olimpikon életét mutatja be. A 84 esztendős Szingh szombaton maga is ott ült a nézőtéren.

A filmben őt alakító Farhan Akhtar a legjobb színész díját kapta. A bollywoodi filmekhez hasonlóan a gála hosszú és színpompás volt, tele látványos énekes és táncos betétekkel. A díjátadó egy négynapos, nagy érdeklődés által kísért programsorozatot tetőzött be.

Az eseményre az indiai filmgyártás legnagyobb sztárjai, köztük Anil Kapúr és Hrithik Roshán is ellátogattak. Az IIFA szerint az indiai filmipar alkotásaira évente 3,6 milliárd mozijegyet adnak el egy évben, ennek negyedét az Egyesült Államokban. Az IIFA évente rendezi meg díjátadó gáláját, de ez volt az első alkalom, hogy a helyszíne az Egyesült Államokban volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.