35 ország íróival

Kezdődik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Ma kezdődik a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelyen 35 ország több mint hatvan szerzője, valamint mintegy 450 magyar író vesz részt.

2014.04.24 07:02MTI
freedigitalphotos.net/dan

A vasárnap záruló seregszemlén 300 könyvújdonságot mutatnak be és mintegy 380 programot tartanak. A könyv és a szerzői jog világnapjához kapcsolódó rendezvényt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg, ezt követően hallható pódiumbeszélgetés a díszvendég íróval, Sofi Oksanennel.

A finn alkotónak Tarlós István főpolgármester és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke adja át a Budapest Nagydíjat, a laudációt Tóth Krisztina író, költő mondja el. A könyvfesztivál díszvendég országa Törökország lesz.

A török könyvkiadás egy 150 négyzetméteres standon mutatkozhat be a fesztiválon, a török irodalmat 12 szerző, valamint egy 1500 könyvből álló kollekció képviseli.

A fesztiválon megemlékeznek Magyarország európai uniós csatlakozásának 10., a vasfüggöny és a berlini fal leomlásának 25., a holokauszt 70. és az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.